despre Mobileye > compania Mobileye
Compania Mobileye

Fondata in 1999 de catre Prof. Amnon Shashua si D-nul Ziv Aviram, firma Mobileye N.V. este recunoscută ca lider în cadrul Sistemelor Video de Asistenţă la Volan (Driving Assistance Systems – DAS). Aceste sisteme au fost selectionate de o gamă largă de companii multi-nationale in domeniul auto in vederea integrarii pe vehiculele aflate in productie.

Mobileye este un inovator in dezvoltarea Sistemelor Video Avansate de Asistenţă la Volan (Advanced Driver Assistance Systems (ADAS), oferind o platforma cu procesor dedicat si algoritmi de prelucrare a imaginii pe care se ruleaza functii client de tipul DAS, precum Avertizare Depasirea Banda de Circulatie (ADB), Avertizare Coliziune Frontala, inclusiv Detectarea Motociclistilor (ACF), Avertizare Coliziune Pietoni, inclusiv Detectarea Biciclistilor(ACP), Monitorizare Distanta Frontala si Avertizare in Trafic (MDA), Detectare vehicule pentru fuziune cu detectare radar, Control Inteligent pentru Faza Lunga (CIF), Recunoastera Semnelor de Circulatie (RSC), Pilot Automat (Tempomat) Adaptiv (PAA), etc.

Până în prezent, tehnologia Mobileye a fost lansata de catre BMW în producţia pe cateva platforme precum eria 5, Seria 6, Seria 7, Volvo cu modelele S60 S80, XC70, XC60,V70 şi GM cu Buick Lucerne, Cadillac DTS, STS.

Misiunea Mobileye este de a promova tehnologia cea mai avansata de prevenire a accidentelor rutiere, pentru siguranta in trafic a soferilor si a pasagerilor. Aceste sisteme funcţionează ca un "al treilea ochi" pentru conducătorul auto, prin asistenta in operatiunile de rutina din timpul sofatului, (ca de exemplu Monitorizare Distanta Frontala si Avertizare Depasirea Banda) generand avertizari in timp util (ca de exemplu Avertizare Coliziune Frontala) in situatii periculoase.

Inovatia tehnologica unica si de ultima ora la Mobileye consta in folosirea unei camere video pentru toate functiile, si rularea simultana a multiple aplicatii pe un procesor video EyeQ™ şi EyeQ2™. In acest sens, Mobileye are avantaje semnificative, oferind sisteme cu functii multiple pe o plaforma hardware unica, atat cat si in prelucrarea paralela a unor operatiuni care in trecut erau posibile numai prin folosirea catorva senzori separati.

Procesoarele dedicate Mobileye EyeQ™ şi EyeQ2™, premiate in diverse ocazii, reprezintă un pas major in dezvoltarea tehnologiei in domeniu, combinand performanţa cea mai ridicata cu preturi scazute, atat cat si concetrarea unor multiple aplicaţii pe o singură platformă. Acestea creeaza posibilitatea integrarii unor combinaţii de funcţii specifice la nivel inalt in diverse segmentelor ale pieţei auto.

În prezent, Mobileye are o gamă largă de parteneri Tier1. Aceasta include Autoliv, Delphi, Continental AG / Siemens VDO, Magna Electronics, GmbH Leopold Kostal, TRW Automotive şi Magneti Marelli Sistemi Elettronici. In contextul in care fiecare partener Tier1 a contribuit cu avantaje tehnice şi comerciale unice, Mobileye si-a asigurat prin aceste colaborari contracte de implementare in producţie cu majoritatea firmelor partenere.

Linia Mobileye a productiei de consum, mai exact Sisteme Mobileye de Prevenire a Accidentelor, contine functii care sunt deja prezente in productia la nivel OEM, atat cat si noi functii personalizate care urmeaza sa fie lansate pentru OEM in viitor. Modelele Mobiley C2-170 and C2-270 sunt vandute peste tot in lume ca o solutie integrata Aftermarket, pentru siguranta pasagerilor in trafic, atat cat si pentru flote comerciale.

Mobileye a fost nominalizata pentru cateva prestigioase premii printre care premiul "Break Award" relativ la produse eficiente pentru Siguranta flotelor, in 2008, 2009 si 2010; deasemenea premiul "Red Herring Top 100 Innovators", precum si premiul "Frost & Sullivan 2006 Entrepreneurial Company of the Year in the Automotive Industry".
Această recunoaştere la nivel mondial are semnificatia faptului ca Mobileye a identificat o solutie unica, in continuare dezvoltand un produs revolutionar, cu un potential de piata remarcabil.

Mobileye®, SeeQ®, Mobileye AWS® si sunt semne inregistrate ale Mobileye

Mobileye ISO 2001:2008 Certified

Mobileye este certificat ISO 9001:2008.

NOUTĂŢI EVENIMENTE