produse > lansări de produse
Lansări de produse

Mobileye N.V, in parteneriat cu Siemens V.D.O, in prezent Continental AG, a dezvoltat cu succes si a lansat sisteme cu multiple functionalitati pentru BMW AG la cateva vehicule de ultima generatie.
In 2007, noua Serie 5 s-a lansat cu un sistem de avertizare Mobileye pentru depasire de pe banda de circulatie (Lane Departure Warning). Acest element a fost introdus si pe Seria 6 in 2008. BMW este primul producator auto european care ofera o tehnologie de procesare video pentru avertizarea soferilor si a motociclistilor inainte ca acestia sa treaca de pe o banda pe alta neintentionat.

In 2008, Mobileye a lansat primul pachet din lume cu tripla actiune, pe noul BMW Seria 7 sedan editie de lux. Pentru prima data, au fost introduse in productie sistemele de avertizare pentru cazul depasirii de banda, sistemele de informare pentru limita de viteza (detectare semne circulatie) si control faruri pe mult apreciatul procesor Mobileye EyeQ. Desi exista si alti furnizori care au lansat  sisteme de avertizare pentru deplasarea de pe o banda pe alta, dublate de informatii cu privire la limitarea vitezei, Mobileye este singurul care a combinat elementele legate de control faruri cu alte functionalitati.

Detalii BMW Seria 5 si Seria 6

comunicat de presa comun SVDO si Mobileye

Comunicat presa BMW

Comunicate de presa comune Continental si Mobileye, tehnologii combinate de la Continental si Mobileye Suport noile informatii limita de viteza noul BMW Seria 7

Informatiile de limitare viteza "Mobileye alese in cadrul "Best of Whats New 2008"


Mobileye N.V. incheie un parteneriat cu corporatiile Volvo Car si Delphi pentru 2008 la Volvo S80, V70 si XC70

Incepand cu noile Volvo S80, V70, XC70 lansate in 2007 si acum cu modelul XC60, Mobileye lanseaza pentru prima oara o combinatie a tehnologiilor sale avansate pentru detectare a masinilor si benzilor, toate sub egida procesorului Mobileye EyeQ™. Tehnologia avansata a Mobileye joaca un rol important in trei dintre noile elemente de siguranta si confort pentru soferi ale Volvo, inclusiv primul sistem de avertizare coliziuni Volvo cu auto-franare (CWAB) (creat prin asocierea intre Radar/Camera), noul sistem de alertare soferi Volvo (DAC) si sistemul de avertizare deplasare banda circulatie (LDW).

  

EyeQ™ - Creierul Mobileye din spatele vizualizarii si radarului

Sistemul Mobileye contine un procesor video creat la cele mai inalte standarde, foarte apreciat, care este integrat de Firma Delphi intr-un modul video construit pentru a recunoaste marcajele benzilor, analizand imaginile video dintr-o gama larga si dinamica a sensorului CMOS. Cu puterea de procesare a doua calculatoare Pentium, dar la jumatate de pret, procesorul brevetat EyeQ™ de la Mobileye este un chip cu un sistem complet de monitorizare video.

Comunicate de presa ale Mobileye:

Tehnologia Mobileye pentru noile sisteme de avertizare in cazul deplasarii de pe o banda pe alta la masinile Volvo

Tehnologia avansata Mobileye pentru sistemele de control si alertare a soferilor la masinile Volvo

Tehnologia avansata a Mobileye pentru sistemul de auto-franare in cazul avertizarii coliziuni la masinile Volvo

Mobileye ofera un procesor vital de o inalta tehnologie pentru Volvo S60 al noii generatii

Comunicate de presa Volvo:

Volvo: Noul sistem de avertizare coliziuni cu auto-franare previne coliziunile frontale

Volvo introduce noi sisteme de avertizare pentru soferii obositi si care nu se pot concentra

Volvo testeaza noua si unica tehnologie la Copenhaga

Sisteme de noua generatie

Din 2010, Volvo S60 va fi disponibil cu un sistem video radar mai mare, crescand astfel capacitatile curente ale sistemelor Volvo.

Noul sistem S60 va dispune de sistemul de avertizare depasire de banda dezvoltat de Mobileye, precum si de sistemul combinat cu radar pentru o mai mare capacitate de avertizare coliziuni frontale cu auto-franare, dispunand pentru prima data si de camera mono de detectare a pietonilor cu autofranare in caz de urgenta.

La stiri:

Vezi articolul: Volvo S60, Iunie 2010
Vezi articolul: sistemele demonstrative de protejare pietoni de la Volvo, Noiembrie 2009

Vezi stiri TV: Sistemele de avertizare combinate ajuta soferii sa evite accidentele, Dr. Dobb's Portal, Decembrie 2007

Vezi alte materiale media

Imagile obtinute prin amabilitatea Volvo Car Corporation.


Modulul de la Magna Electronics dispune de sistemul de detectare a benzilor, creat de Mobileye si de procesorul EyeQ™

Camera este integrate in trei vehicule GM lansate in 2007 – Cadillac STS si DTS si Buick Lucerne.

Sistemul de avertizare depasire de banda detecteaza marcajele benzilor si alerteaza soferii, printr-o avertizare audio-vizuala, cand acestia au s-au apropiat de marcajele de banda fara sa semnalizeze, avand o viteza de peste 35 mph (57 km/h).

Sistemul nu actioneaza asupra volanului vehiculului; scopul sau este doar de a atentiona soferii in asa fel incat sa ia masuri corespunzatoare pentru a readuce vehiculul pe banda corespunzatoare.

Comunicate de presa

Mobileye N.V. doteaza doua modele de vehicule de la General Motors cu sisteme de avertizare in caz de deplasare de pe o banda pe alta

Cadillac STS 2008 asigura un stil nou si o tehnologie avansata


Mobileye N.V. in parteneriat cu Taylor Machine Works, Inc. a dezvoltat cu succes primul sistem de detectare a pietonilor pentru camioane industriale. Taylor Machine Works, Inc.
Este singurul producator cu capital majoritar privat de camioane industriale din SUA. Printre clientii locali si industriali se numara cei din industriile de prelucrare a cherestelei, cimentului, otelului si din industria eoliana. In 2010, elementele Vision Plus (TM) vor fi disponibile pentru instalare pe noi echipamente, ca si pe cele mai vechi. In timp ce alte sisteme de detectare a obiectelor sunt disponibile din punct de vedere comercial, Vision Plus este prima tehnologie mondiala care se concentreaza si pe pietoni. Prin utilizarea tehnologiei de recunoastere standard de la Mobileye, sistemul Vision Plus poate avertiza operatorul cu privire la prezenta pietonilor in proximitate atat cat si cu privire la coliziunile iminente cu alte vehicule.

schematic camera IQAN module

Mobileye continua sa lanseze sisteme cu elemente globale care insumeaza functii multiple, ce pot rula pe sistemele video EyeQ si EyeQ2 la preturi mici.

Vezi lansare prin tehnologii Mobileye                           Vezi lansare de catre producator

In prezent, Mobileye ofera urmatoarele combinatii pentru producerea in serie:

(explicatie acronime)

SOP  Procesor Mobileye si pachet elemente  
2010  Volvo S60 EyeQ2 - Avertizare deplasare banda + detectare vehicule + Detectare pietoni + combinatie cu Radar
2010 EyeQ2 – detectare pietoni 360 grade
2011  EyeQ2 – pastrare banda si suport
2011 

EyeQ – avertizare deplasare banda + control faruri (IHC)

2011 EyeQ2 - avertizare deplasare banda + avertizare coliziune frontala + monitorizare si avertizare distanta + control faruri (cu functie de adaptativa) + recunoastere semne circulatie
2011 EyeQ2 - avertizare deplasare banda + avertizare coliziune frontala + monitorizare si avertizare distanta + control faruri + recunoastere semne circulatie
2012 EyeQ2 - avertizare deplasare banda + control faruri + recunoastere semne circulatie + avertizare coliziune frontala + detectare pietoni + combinatie Radar
2012  EyeQ - avertizare deplasare banda + control faruri (IHC)
2012 

EyeQ2 - avertizare deplasare banda + avertizare coliziune frontala + monitorizare si avertizare distanta + control faruri + recunoastere semne circulatie

2013 EyeQ2 – avertizare deplasare banda + avertizare coliziune frontala + detectare pietoni + control faruri + recunoastere semne circulatie – toate elementele doar cu sisteme de vizualizare
 2014

EyeQ3 – toate elementele, inclusiv ACC doar cu vizualizare si diminuarea coliziunii prin franare

Lista viitoare lansari, in functie de producator

SOP    Producator 
2010  Taylor Big Red 
2010  Volvo Car Corporation- S60 
2011  Hyundai Kia Motor Company 
2011  Yulon Motors
2011  Peugeot Citroen 
2011  General Motors si Opel 
2011  BMW
2011  Hyundai Kia Motor Company 
2012  General Motors si Opel
2012  Peugeot Citroen
2012  BMW 
2012  Volvo Car Corporation 
2012  Ford Motor Company
2014  Ford Motor Company 

Lista acronime
SOP - Incepere productie
FCW - Avertizare coliziune frontala
HMW - Monitorizare distanta
LDW - Avertizare deplasare de pe o banda pe alta
LKAS - Pastrare banda si suport
IHC - Control faruri  
TSR - Recunoastere semne circulatie

NOUTĂŢI EVENIMENTE